Fodboldstøvleguiden 2014 – Ny sæson, nye støvler

Her er guiden til hvilke fodboldstøvler du skal sikre dig allerede nu, for at få den bedste sæsonopstart! Læs her om hvordan du vælger de rigtige fodboldstøvler til de rigtige underlag og det meste vejr!

Fodboldstøvleguiden 2014

Nu starter sæsonen op igen og uanset om man er pro, klubspiller (med træning og kamp i weekenden) eller glad amatør som jeg selv, så skal der findes nye støvler – med masser mål i!

Vi spiller efterhånden næsten udelukkende på kunstgræs i Kløveren, så for mit vedkommende skal jeg have et par AG støvler til vådt og fugtigt vejr, og et par grusbane til når det er knastørt – og så bliver jeg jo nødt til at få mig et par af forårets helt store nyheder fra Nike eller Adidas.

AG – Støvler til Kunstgræs
De seneste år er der blevet lanceret et hav af kunstgræsstøvler eller AG(Artificial Gras) i takt med at der spilles mere og mere på kunstgræs over hele verden, men især i DK hvor den korte sommer har haft stor betydning for kvaliteten (eller mangel på samme) af underlaget der blev spillet på.

Den seneste version af kunstunderlaget er i dag så godt at det næsten er som at spille på græs. Dog er hårdheden stadig det, som adskiller sig mest, hvilket er hvor AG støvlerne har sin berettigelse. I dag findes derfor de fleste kendte modeller også i en AG version.

Jeg har luret på den nyeste Nike Mercurial Vapor IX AG. Nike Mercurial Vapor IX AG er lavet med en overdel af Teijin OLM 12, som skulle give følelsen af at trække en handske på foden og gribe fat om bolden = en helt fantastisk boldføling. Overdelen er lavet med den nye Speed Control-teknologi, som er den store innovation ved Vapor IX. Speed Control er en golfbold-lignende overfladetekstur, der sørger for ekstra greb i bolden.

Se hele Nike Mercurial Kollektionen her!

Samtidig er snuden af støvlen lavet med et klæbrigt materiale, og på denne måde sikres det, at du har øget kontrol over bolden selv når du løber i høj fart. Jeg regner stærkt med at bolden “klistrer” til mine fødder i denne sæson…
Endvidere er Nike Mercurial Vapor IX udstyret med den revolutionerende All Conditions Control-teknologi, som giver samme greb i bolden i vådt føre som der opnås i tørt. Vægten er holdt nede på 200 gram, så du ikke tynges unødvendigt ned.

Du kan være blandt de første til at prøve dem. Find dem hos Unisport.dk

TF – Støvler til Grusbanerne
For at undgå alt for mange stød op gennem ryggen når banerne er tørre eller lavet af beton med et tyndt lag kunststofgræs ovenpå, så kan grusbanestøvler være en god investering.
Nike Mercurial Vapor IX AG
Og hvis man finder et par gode grusbanestøvler, opnås næsten samme følelse som at spille indendørs. Jeg har set mig varm på  Nike – Tiempo Legacy TF – lillebroren til Tiempo Legend V, som den deler pasform og andre gode egenskaber med, men til en anden pris.

Overdelen er lavet i vandafvisende kalvelæder, med tre lag: Læder, Mesh og Tricot, som gør dem behageligt tørre i alt slags vejr.
Den har en EVA mellemsål, for god stødabsorbering, samt et knopsæt som sikrer et godt greb i banen.
Tiempo Legacy er lettere end tidligere modeller i kollektionen og kun 5 gram tungere end Legend V, hvilket jeg kan leve med…

Få god value for money på Legacy TF her!

Fås i flere farver, men denne kombo er min klare favorit
Nike Tiempo Legacy TF

FG – Firm Ground
Når man taler traditionelle fodboldstøvler til græs (FG) så bør man naturligvis vælge en af følgende: Nike Magista eller Adidas Samba Primeknit – se her en detaljeret gennemgang af Nike Magista og Adidas Samba Primeknit.

Det er jo de to største innovationer vi har set længe – og det skal belønnes med at vi prøver minimum én af dem i denne sæson… eeeeeller måske begge! Det kræver sin mand at bære Adidas Samba Primeknit – men når Luiz Suarez kan…?

Adidas Samba Primeknit

Køb Adidas Samba Primeknit her

Rigtig god start på sæsonen – ses derude!

VILDE PRISER

kæmpe fodbold udsalg i nike store